CategoriesBlog

Gıda ve İlaç Zehirlenmesine Karşı Ne Yapılmalıdır?

Gıda Ve İlaç Zehirlenmesine Karşı Ne Yapılmalıdır?

Gıda zehirlenmesi, tüketilen bozuk yiyecekler ya da alerjik sebeplerden meydana gelmektedir. Bu durum başlıca, ishal, mide bulantısı, kusma ve terleme şeklinde kendini belli etmektedir. Zehirlenme durumu aynı zamanda bazı ilaçların tüketilmesi sonucu da meydana gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda kişiler kendilerini oldukça halsiz hissetmektedir.

Zehirlenme durumu ile karşılaşan kişiler için çeşitli detoks programları bulunmaktadır. Kısa süreli uygulanan bu detoks programları kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlayarak, sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Detoks boyunca tüketilen besinler zehirlenme durumunda yenilebilecek gıdalardan oluşmaktadır. Gıda zehirlenmelerine karşı detoks programı uygulanarak, mideyi rahatlatacak bitki çayları tüketilmelidir.

Gıda Zehirlenmesi Sonrası Detoks Programı

Gıda zehirlenmesi yaşayan kişilerin sindirim sistemi doğru çalışamaz. Bu nedenle mideye ve bağırsaklara iyi gelen faydalı gıdalar ile beslenme gerçekleştirilmelidir. Bu gıdaların tüketilmesi ise detoks programı hazırlayarak doğru bir şekilde yapılır. Detoks programında günlük olarak bir ya da iki besin yeme izni bulunmaktadır. Bu besinler, muz, yulaf, yoğurt ve çeşitli bitki çaylarıdır. Önerilen bu besinler zehirlenme sonrasında vücudu hızlı bir şekilde toparlamaya yardımcı olur.

Gıda Zehirlenmesinde Tüketilen Besinlerin Faydaları

Gıda zehirlenmelerine karşı kişiler beslenme düzenine dikkat etmektedir. Bu beslenme ve detoks programları kişilerin mide ve bağırsak sağlığına iyi gelen yiyeceklerden oluşmaktadır. Mide ve bağırsaklara iyi gelen besinlerin başında muz ve yoğurt yer almaktadır. Mideyi ve bağırsakları sakinleştirerek içerisinde bulunan antibakteriyel özelliği sayesinde vücuttaki mikrop ve bakterileri atmaya yardımcı olur.

Gıda Zehirlenmesine Karşı Önerilen Bitki Çayları

Gıda zehirlenmesi yaşayan kişiler uygulayacakları detoks programlarında mutlaka bitki çaylarına yer vermelidir. Zencefil, limon ve baldan yapılan bitki çayları mide bulantısına iyi gelerek, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Zencefilin antioksidan özelliği vücuttaki zararlı mikropların dışarı atılmasını sağlayarak iç organları daha iyi çalıştırır.

Aynı zamanda bal mideyi ve bağırsakları rahatlatarak kişilerin yaşadığı hazımsızlık problemine de iyi gelir. Limon başlı başına C vitamini kaynağı olup, vücudu koruyan bir besindir. Bu nedenle gıda zehirlenmelerinde önerilen çayların içerisinde mutlaka bulunması gereken bir besin olup, kişinin hasta olmasını engeller. Çoğu hastalığa karşı koruyan bu bitki çayı, gıda ve ilaç zehirlenmelerine karşı da birebir tedavi sunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir